INGENJÖRSSPÅRET

Teknikvetenskap på Teknikprogrammet

ingenjörsspåret.png

Som ingenjör kan du arbeta med planering, konstruktion och utveckling av nya produkter. Här fördjupas och breddas dina kunskaper i de klassiska kurserna inom fysik-, matematik- och teknik för att förbereda dig väl inför efterkommande studier på universitet och högskolenivå.

JacoboArvid.JPGVad tycker eleverna?

Jacob Jonneryd och Arvid Gustafson:

"Vi gillar att det är mycket matematik och fysik och att det återkommer i många kurser. Det är viktigt för oss att vara väl förberedda för framtida studier på högskola och universitet.  En annan fördel är att man får lära sig programmering och arbeta praktiskt."

Teknik+college+265.jpg

Fyrisskolans teknik- och naturvetenskapsprogram är certifierade inom Teknikcollege. Certifieringen innebär bland annat att du är garanterad att utöka antalet kurser med 300 poäng.

Programrektor

Freddie Sahlin