Sjukanmälan

förkyld

Registrera frånvaro

Uppsala kommuns gymnasieskolor använder Skola24 för hantering av frånvaro från och med höstterminen 2020.

Inloggning i Skola24 för vårdnadshavare med BankID

Inloggning i Skola24 för vårdnadshavare som saknar BankID

Har du som vårdnadshavare inte tillgång till BankID kan du kontakta receptionen på skolan för registrering av aktuell e-postadress. Då ges möjlighet till en alternativ inloggning.

Inloggning i Skolportalen för elever och lärare

Elever och lärare loggas automatiskt in i systemet Skolportalen när de befinner sig på skolans nätverk. Från annat nätverk används samma användaruppgifter som till datorinloggningen.

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan går att göra direkt i Skola24 eller i Skola24mobilapp. Frånvaroanmälan kan göras del av dag, heldag eller upp till 5 dagar framåt.

Det går också att göra frånvaroanmälan för heldag på telefon 0515-77 76 01. För telefonanmälan krävs inget användarkonto.

Om du måste lämna skolan under skoldagen på grund av sjukdom eller annan giltig orsak, ska du anmäla detta.

Om du har frånvaro mer än några timmar och inte av engångskaraktär behöver du söka upp din mentor och förklara din frånvaro. Annars riskerar du att få hem en CSN-varning eller att din frånvaro rapporteras till CSN som skolk. Det gäller oavsett om frånvaron är anmäld eller ej.