Samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du få tre år av intressanta och kreativa upplevelser?

Då ska du gå på Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende på Fyrisskolan!

Vad får du med dig?

• Hos oss får du lära dig ledarskap, konsten att kommunicera och att föra fram din åsikt så att andra lyssnar!
  • Du får lära dig att arbeta metodiskt och vetenskapligt vilket förbereder dig för studier på universitet och högskola!
  • Du får ”samhället i skolan” med politikerdebatter, rollspel och spännande besök i klassrummet av åklagare, soldater, kriminaltekniska poliser med mera!
  • Du får ”skolan i samhället” med internationella utbyten och studieresor till munkkloster, hovrätt, historiska guidningar till avrättningsplatser med mera!

Internationella relationer

Här studerar du det internationella samspelets aktörer: organisationer, stater och personer. Krigsförbrytare, diktatorer, fanatiker och fredsmäklare – hur möter vi samtidens och framtidens hot? Terrorism, krig, makt och nationalism – har freden och det öppna samhället en chans?

Juridik och kriminologi

Här studerar du lagen, moralen och rättsfallen. Vad driver en seriemördare? Hur formas gängbrottsligheten? Psykopater och narcissister – vilken psykologi finns bakom kriminella beteenden? Med hjälp av juridiken, kriminologin och psykologin söker vi svaren.

Mer info om Samhällsprogrammet (PDF, 338 KB)

Samhällsvetenskapsprogrammet

Ansvarig programrektor