Teknikprogrammet

• Gillar dunaturvetenskap och är nyfiken på hur saker fungerar? Fyrisskolan har kommunens bästa laborationssalar och utrustning inom teknik, fysik, kemi och biologi.
  • Nu startar vi en ny profil inom Bioteknik på inriktningen teknikvetenskap. Denna utbildning är anpassad för Uppsalas stora Life Science-industri. Du kommer få lära dig om bioteknik och göra avancerade laborationer inom genteknik tex. PCR och framställa självlysande bakterier.
  • Fyrisskolan har en unik verkstad med nya maskiner, både styrda och manuella där de som går Teknikvetenskap och Design- och produktutveckling får tillverka detaljer.
  • Gillar du att programmera? Fyrisskolan har otroligt kunniga lärare som lär dig att programmera allt ifrån spel till databaser och hemsidor. Fyrisskolan har även haft goda resultat i programmeringstävlingar.
  • Under dina tre år på Fyrisskolan kommer du att utveckla ditt Entreprenörskaps- och innovationstänkande med hjälp av unika projekt som Blixtlåset, Deca Challenge och Ung Företagsamhet.
  • För att snabbt komma ut på arbetsmarknaden har du även en möjlighet att läsa ett fjärde år inom produktionsteknik med utgång automation.

Inriktning Teknikvetenskap (TV)

Du fördjupar din teoretiska kunskap och förbereder dig väl till fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på högskolan. Detta är för dig som vill få en bred teknisk utbildning. Du ges också möjlighet att använda dina kunskaper praktiskt i avancerade laborationer och analyser inom bioteknik. Möjliga framtida yrken: produktionstekniker, konstruktör.

Inriktning Informations- och medieteknik (IT)

IT-inriktningen ger dig breda kunskaper datorer. Nytt från hösten 2021 är att vi arbetar ännu mer med spelprogrammering. Du kommer att få skapa olika slags spel i allt från 2D till 3D och Virtual Reality med motion capture och andra moderna tekniker. Dessutom kommer du få lära dig om webbutveckling samt dator- och nätverksteknik. Möjliga framtida yrken: Högskoleingengör, spelprogrammerare, it-konsult, webbutvecklare.

Inriktning Design- och produktutveckling (DP)

Du får grundkunskaper i vad som krävs av en tekniker med ansvar för produkt- och produktionsutveckling i industriella verksamheter av olika slag. Möjliga framtida yrken: Högskoleingengör, industridesigner, konstruktör, produktionstekniker.

Bli gymnasieingenjör – läs ett påbyggnadsår (T4)

Sök påbyggnadsåret på teknik med profil produktionsteknik utgång automation och bli gymnasie-ingenjör. Utbildningen är starkt efterfrågad av näringslivet och ger en god inblick i ingenjörsyrket samtidigt som det är en bra förberedelse för vidare studier till högskole- och civilingenjör.

Fyrisskolan – ett teknikcollege

Teknikcollege logga

Fyrisskolans teknikprogram är certifierade inom Teknikcollege. Det betyder att du kan dra nytta av Fyrisskolans samarbeten med företag och få goda kontakter med näringslivet. Certifieringen innebär också att du garanterat kan utöka antalet kurser med 300 p för att få bättre språkkunskaper, en ökad programfördjupning eller bredare kunskaper för att läsa vidare.

Mer info om Teknikprogrammet.pdf (PDF, 436 KB)

Läs mer om Teknikcollege på www.teknikcollege.se

Se film om Teknikcollege

Teknikprogrammet