Tyskland: Besök 1 - 6 apr 2014

Är du intresserad av att spendera en vecka i Bayern där du får uppleva tysk kultur, miljö och mat? I så fall är Fyrisskolans Tysklandsutbyte någonting för dig!

Under en vecka på hösten så kommer Tyska elever från Weilheim i södra Tyskland till Sverige och bor hos de svenska eleverna då du får lära känna en av utbytesstudenterna väl. Denna utbytesstudent får du sedan visa svensk kultur och sevärdheter tillsammans med de andra som deltar i utbytet.

Vår resa i april 2014

Tidig tisdagsmorgon, det är grått och kallt ute med en bister känsla av kyla. Vi möttes upp på Arlanda och påbörjade vår resa. Efter en flygresa på drygt två timmar så anlände vi i München.

Vi fortsatte efter en kort pizzapaus mot Weilheim. Där möttes vi upp av ett gäng glada tyskar. Vi åkte hem och gjorde oss hemmastadda.

På morgonen gick vi upp för att åka till skolan och äta en gemensam tysk frukost tillsammans med alla lärare. Vi träffade deras rektor som glatt hälsade oss välkomna, fick följa med på några av deras lektioner och efter lunch så hade vi en rundvandring i Weilheim. Vädret var fantastiskt med sol och en sprudlande värme. Om man var tvungen att beskriva Weilheim med 3 ord så skulle dem tre orden vara: Hemtrevligt, mysigt och välkomnande. Weilheim är Tysklands motsvarighet till Visby.

Vi hade en hel dag där vi åkte runt i Alperna, där vi besökte det fina slottet Neuschwanstein, hajkade och åkte över den österrikiska gränsen för att sedan besöka Oberammergau. Vi hade också en dag där vi åkte till koncentrationslägret Dachau. Den dagen avslutade vi med shopping i München. Under vår sista kväll tillsammans så hade vi en grillfest på en mysig lägerplats med gitarrspel och skratt. Resan avslutades med en familjedag fylld med aktiviteter och välmående.

Vi som åkte 2014 var Altin Januzi, Jennifer Pettersson, Markus Gradin, Izak Zaza, Linnea Minten, Sofia Glaser, Berfin Bergström, Jordan Fsahaye Eriksson och Helena Lindahl.

15 maj 2015