Ung Företagsamhet (UF)

(bild: UF-marknad på Fyrisskolan)

På Fyrisskolan har vi en lång tradition av mycket framgångsrik entreprenörsutbildning. Skolan har blivit utsedd till Årets UF-skola i Uppsala län flera gånger (2010, 2012, 2013 och 2015). Våra elever och lärare har vunnit många UF-priser genom åren. Erfarna lärare ger dig tillgång till ett brett kontaktnät av personer från näringslivet och tidigare duktiga UF-elever.

Möjlighet att driva UF-företag finns på Ekonomi- och Teknikprogrammet samt som individuellt val på Samhälls- och Naturvetenskapsprogrammet.

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har tre utbildningskoncept: Vårt samhälle, Se möjligheterna och UF-företagande. Dessutom finns ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare. Vårt erbjudande till lärare och skolledare innefattar fortbildning, bedömningsstöd, seminarier, möjligheter till stipendium, utbildningsmaterial, möjligheter till utbyte med andra länder, inspiration för lärare och elever m.m.

Vi finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Vi har ca 100 engagerade medarbetare till hjälp för elever och lärare, och organisationen har en bred kompetens inom entreprenörskap. Organisationen stöds av offentliga medel, stiftelser och fonder samt det privata näringslivet.

Inom organsationen har vi allt ifrån pedagoger, inspiratörer och entreprenörer till kvalitets- och organisationskunniga personer.

Ung Företagsamhet vill ge unga en tro på sin egen företagsamhet genom våra två lika viktiga områden – företagsamhet och företagande. Vi gör det genom att kombinera teori och praktik på ett inspirerande och roligt sätt och allt detta sker genom skolan. Organisationen ger unga en kontakt med näringslivet och företagande.

Text från www.ungforetagsamhet.se

12 oktober 2017